Εύκολη κατασκευή DIY παιδικών ημερολογίων αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα

Κάθε χρόνο, μόλις μπαίνει ο Δεκέμβρης, ετοιμάζουμε ένα ή δύο εύκολα χειροποίητα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα παιδιά μας. Μερικές φορές, ομολογώ, παίρνουμε τον εύκολο δρόμο και αγοράζουμε και δύο έτοιμα, αυτά με τις σοκολατίτσες,  μία για κάθε μέρα!

1. Εύκολο DIY ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα με παιδικά βιβλία

Έχει γίνει το είδος οικογενειακής παράδοσης Χριστουγέννων να φτιάχνουμε τέτοια ημερολόγια, όπως είναι και το να φτιάχνουμε μπισκότα Χριστουγέννων και χειροποίητα στολίδια για το δέντρο μας, κάτι που μου έμεινε από τα χρόνια που ζούσα στην Γερμανία. Το ημερολόγιο που κάνουμε είναι πάντα εύκολα και ανέξοδα, δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε πολλά αγαπημένα και παλιά βιβλία, καθώς και μερικά νέα. Μπορείτε να 12 από τα αγαπημένα βιβλία μας για το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων εδώ. Εκτός από λογοτεχνικά βιβλία, πάντα προσθέτουμε και κάποιο βιβλίου με χριστουγεννιάτικες κατασκευές ή δραστηριότητες, καθώς και ένα βιβλίο με παιδικές χριστουγεννιάτικες συνταγές! Θα φτιάξουμε πολλά μπισκότα, αυτό είναι σίγουρο!!! Μπορείτε λοιπόν απλά να τυλίξτε τα βιβλία με χριστουγεννιάτικο χαρτί περιτυλίγματος ή ότι άλλο σας βρίσκεται (άλλωστε, το περιεχόμενο είναι αυτό που μετράει!) και να κολλήσετε ή γράψετε έναν αριθμό από το 1 έως το 24 σε κάθε πακέτο. Τα παιδιά διασκεδάζουν απίστευτα! Και το ίδιο και εγώ!!!

DIY ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα
DIY ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα

 

2. DIY Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα με παιδικές δραστηριότητες

Το άλλο DIY ημερολόγιο που ετοιμάσαμε για τα παιδιά μας, ήταν ιδέα του μπαμπά μας, ο οποίος έκανε και όλη τη δουλειά! Χρησιμοποίησε χαρτόνι και ρολά από χαρτί υγείας για να το φτιάξει! Σε κάθε ρολό, τοποθέτησε μικρές λιχουδιές, όπως σοκολατάκια, και ένα μικρό κομμάτι χαρτί. Στο χαρτί, έγραψεδιάφορα “κουπόνια” με τις προτάσεις για δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε εκείνη την ημέρα όλοι μαζί. Για παράδειγμα, το πρώτο ήταν να διακοσμήσουμε το ημερολόγιο! Έτσι, έχουμε κουπόνια για να παρακολουθήσουμε μια χριστουγεννιάτικη ταινία, να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο μας, να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα, να ετοιμάσουμε κάποια χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία κοκ. Τα παιδιά είναι πραγματικά ενθουσιασμένη και ανυπομονούν να ανοίξουν όλες τις εκπλήξεις!

Το ημερολόγιο δραστηριοτήτων μας
Το ημερολόγιο δραστηριοτήτων μας

Αυτά τα ημερολόγια είναι πραγματικά εύκολο να τα φτιάξεις και το μόνο που χρειάζεστε είναι έμπνευση και αγάπη! Εδώ είναι μερικές ακόμα ιδέες για απλά και εύκολα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα! Αλήθεια, υπάρχει ακόμα χρόνος να φτιάξετε το δικό σας!

Ημερολόγιο έλευσης DIY

Ρουστίκ και εύκολο ημερολόγιο έλευση DIY (πηγή εικόνας: Pinterest)

έλευση ημερολόγιο κουβάδεςΗμερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με χαριτωμένους κουβάδες (πηγή εικόνας)

Please follow and like us:

Comment