Καλοκαιρινή χειροτεχνία: Βότσαλα – καρδιές σε κορνίζα

Τώρα που σιγά σιγά το καλοκαίρι τελειώνει, αρχίζω να κάνω πραγματικότητα κάποιες ιδέες για χειροτεχνίες που είχα στο μυαλό πριν ακόμη ξεκινήσουμε τις βόλτες μας στις παραλίες. Λατρεύω τις θαλασσινές διακοσμήσεις που βλέπω σε διάφορες σελίδες και κάποιες από τις ιδέες στο Pinterest με θέμα την καρδιά που είδα, ήταν τέλειες για να τις κάνουμε με τα παιδιά. Πιστεύω πως θα είναι και ένα φανταστικό αναμνηστικό των καλοκαιρινών μας διακοπών!

framed beach heart stones
Βότσαλα με σχήμα καρδιάς σε κάδρο

Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι και τόσο του μπάνιου στη θάλασσα… κρυώνω και βγαίνω γρήγορα… αλλά λατρεύω να πηγαίνω στην παραλία! Τον περισσότερο χρόνο μου τον περνώ απολαμβάνοντας τον ήλιο και τον ήχο της θάλασσας, όταν δεν προσέχω τα παιδιά, και περπατώντας στην παραλία αναζητώντας διάφορα αντικείμενα που αξίζουν να τα περιμαζέψω. Τέτοια πράγματα είναι γυαλάκια της θάλασσας, ξύλα που το ξεβράζουν τα κύματα, κοχύλια και πέτρες σε σχήμα καρδιάς. Πολλές φορές έρχονται μαζί μου και οι αληθινοί θησαυροί μου, τα παιδιά μου, αν και πιο συχνά έρχεται ο μεγάλος μου παρά η μικρή μου. Άλλωστε, ο μεγάλος είναι και μέγας συλλέκτης καθετί σπάνιου! Έτσι, στις βόλτες μας μαζέψαμε αρκετά πραγματάκια για να φτιάξουμε αυτά που θέλαμε. Εδώ θα περιγράψω πως εύκολα φτιάξαμε την πρώτη μας χειροτεχνία: Βότσαλα με σχήμα καρδιάς σε κάδρο.

Προφανώς το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να βρει κανείς τα βότσαλα σε σχήμα καρδιάς! Ο μεγάλος μου πάντα έρχεται τρέχοντας και με ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη του κάθε φορά που βρίσκει μία καρδιά – βότσαλο και φυσικά η δική μου καρδιά λιώνει επίσης κάθε φορά… και πάντα φροντίζω να μοιράζω τις καρδιές – βότσαλα που βρίσκω στα παιδιά μου… και έτσι καταλήξαμε με εννιά χρωματιστά βότσαλα σε σχήμα καρδιάς, τέλεια για την χειροτεχνία μας!

Heart shaped pebbles
Τα βότσαλα – καρδιές που βρήκαμε

Τι χρειαζόμαστε για το κάδρο με βότσαλα – καρδιές

  1. Ένα κάδρο – κουτί απλό (προτίμησα άσπρο χρώμα). Ήταν πολύ φτηνό το κάδρο αυτό (μόλις 2 ευρώ)
  2. Ένα πιστόλι σιλικόνης ή κάποια δυνατή κόλλα χειροτεχνίας
  3. Βότσαλα σε σχήμα καρδιάς που βρήκατε στην παραλία (μπορεί κανείς να αγοράσεις τέτοια βότσαλα και στο διαδίκτυο, αλλά δεν έχει την ίδια αξία, έτσι δεν είναι?)
  4. Σκληρό άσπρο χαρτόνι και ψαλίδι
how to make framed pebbles
Easy how-to make framed pebbles instructions

Βήματα για να φτιάξουμε το κάδρο με βότσαλα – καρδιές

  1. Βγάλτε το κάδρο από την συσκευασία και διαλύστε το στα κομμάτια του (το δικό μου είχε το κουτί του, ένα γυαλί, ένα χαρτί και το πίσω κάλυμμα). Χρησιμοποιήστε το χαρτί ως οδηγό για να κόψετε το χαρτόνι σας στο ίδιο μέγεθος.
  2. Τοποθετήστε τα βότσαλα πάνω στο χαρτόνι όπως σας αρέσει. Όταν είστε ευχαριστημένοι με την εικόνα, ζεστάνετε το πιστόλι σιλικόνης και κολλήστε κάθε βότσαλο στη θέση του.
  3. Συναρμολογήστε και πάλι το κάδρο, χωρίς όμως να χρησιμοποιήσετε το γυαλί.
  4. Και αυτό ήταν! Αν θέλετε μπορείτε να διακοσμήσετε το κάδρο με διάφορα θαλασσινά αντικείμενα, αλλά εμένα μου αρέσει έτσι απλό!
diy framed beach pebbles
Φτιάξ’ το μόνος σου: Κάδρο με βότσαλα – καρδιές

Μου άρεσε πάρα πολύ το αποτέλεσμα! Είναι τόσο όμορφο και απλό και γεμάτο αγάπη και αναμνήσεις! Η επόμενη θαλασσινή χειροτεχνία που έχω στο μυαλό μου να κάνω, είναι ένα κάδρο με κοχύλια και ένα με γυαλάκια της θάλασσας για να τα έχω ως σετ (πήρα τρία ίδια κάδρα!). Για να δούμε!!!

Please follow and like us:

Comment