Εύκολη χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία: Χιονάνθρωποι από ποτηράκια φελιζόλ

ευκολη χριστουγεννιατικη χειροτεχνια χιονανθρωποι
Εύκολη χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία χιονάνθρωποι

Πριν από λίγες μέρες, στο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης που φτιάξαμε, μας έτυχε μια αγαπημένη χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα: να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο μας!  Και φυσικά, μόλις βρήκαμε λίγο χρόνο εκείνη την μέρα,  αρχίσαμε να τα φτιάχνουμε! Συγκεκριμένα, φέτος επιλέξαμε μία εύκολη χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία, να φτιάξουμε στολίδια πολύ χαριτωμένα, εύκολα, οικονομικά και διασκεδαστικά: χιονανθρώπους από ποτηράκια φελιζόλ!

χιονάνθρωπος διακοσμήσεων Χριστουγέννων DIY σε tree_editedΣτολίδι χιονάνθρωπος για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας! 

Υλικά που θα χρειαστείτε για την εύκολη χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία

DIY Χριστουγεννιάτικα στολίδια υλικά χιονάνθρωπος

  • μερικά απλά, άσπρα μικρά ποτηράκια από φελιζόλ (ελληνικού καφέ ή espresso),
  • μαρκαδόρους ή ακρυλικό χρώμα (μαύρο και άλλα χρώματα της επιλογής σας),
  • διακοσμητικές αυτοκόλλητες ταινίες (προαιρετικό),
  • Κόλλα
  • Ψαλίδι
  • Φύλλα τσόχας ή κάποιο ύφασμα (πορτοκαλί και άλλα χρώματα της επιλογής σας) και
  • μια μικρή κλωστή ή κορδέλα.

Πώς να φτιάξετε τα στολίδια χιονάνρθωπο 

Ξεκινάμε με το να διακοσμήσουμε το επάνω μέρος του ποτηριού, κοντά στο άνοιγμά του, είτε με μαρκαδόρους ή ακρυλικά χρώματα, είτε με διακοσμητική ταινία ή κολλώντας μια λωρίδα υφάσματος, ώστε να φτιάξετε το “κασκόλ” του χιονανθρώπου. Στη συνέχεια, με τον μαύρο μαρκαδόρο, μπορείτε να φτιάξετε μαύρες κουκίδες (“πέτρες”) για το χαμόγελο και για τα μάτια του χιονανθρώπου. 

Μόλις τελειώσετε, κόψτε ένα μικρό τρίγωνο από το πορτοκαλί ύφασμα, που θα είναι το “καρότο-μύτη” του χιονανθρώπου και κολλήστε την στη θέση της.

Με έναν κόκκινο μαρκαδόρο μπορείτε να σχεδιάσετε και τα μαγουλάκια του. DIY Χριστουγεννιάτικα στολίδια χιονάνθρωπος nose_edited

Έφτασε η στιγμή να φτιάξουμε τον σκούφο του! Μπορείτε βέβαια να επιλέξετε ότι καπέλο θέλετε, εκτός από σκουφί που είναι το δικό μου αγαπημένο. Για παράδειγμα, φτιάξτε από χαρτόνι ένα μαύρο ημίψηλο καπέλο ή κάποιο άλλο είδος καπέλου που σας αρέσει. Για να φτιάξετε το χειμωνιάτικο σκουφί όπως το έφτιαξα εγώ, κόψτε ένα ορθογώνιο κομμάτι από την τσόχα που να μπορεί να σχηματίσει έναν κύλινδρο με βάση λίγο μεγαλύτερη από τη βάση του ποτηριού σας. Κολλήστε τον κύλινδρο στη μικρή πλευρά του ορθογώνιου. 

 DIY Χριστουγεννιάτικα στολίδια χιονάνθρωπος beanie_edited

Βάλτε τον σκούφο πάνω στη βάση του ποτηριού, τραβήξτε τον λίγο προς τα κάτω και με λίγη κόλλα κολλήστε τον ώστε να μη φύγει από τη θέση του. Με ένα μικρό κομμάτι κλωστής ή κορδέλας θα πρέπει να κάνουμε μια θηλιά στη μέση περίπου του κυλίνδρου και να την σφίξουμε, κάνοντας και έναν κόμπο. Με ένα ψαλίδι δημιουργούμε λίγα κρόσσια στην κορυφή του σκούφου. 

DIY Χριστούγεννα στολίδια χιονάνθρωπος κυλίνδρου string_edited

 

DIY Χριστουγεννιάτικα στολίδια χιονάνθρωπος string_edited

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον χιονάνθρωπο σαν στολίδι φτιάξτε με λίγο κλωστή ή κορδέλα ένα κρεμαστράκι και είναι έτοιμος για να στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Κάντε πολλούς γιατί είναι πολύ γλυκούλιδες και έτσι δεν θα αισθανονται μόνοι τους!

DIY Χριστουγεννιάτικα στολίδια χιονάνθρωπος parade_edited

Λατρεύω το πόσο χαριτωμένοι φαίνονται και ότι μπορείς να τους διακοσμήσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Κανένας δε μοιάζει στον άλλο! Είναι ιδανική χειροτεχνία και για τα παιδιά, τα οποία χαίρονται πάντα πολύ με ότι έχει σχέση με χιονανθρώπους!  Αν θέλετε και άλλες ιδέες για χειροποίητα στολίδια κοιτάξτε και αυτήν την ιδέα: Κατασκευή DIY Χριστουγεννιάτικων στολιδιών από χειροποίητο λευκό πηλό (συνταγή)

Ελπίζουμε να διασκεδάσετε όσο και εμείς φτιάχνοντάς τους! Αν σας αρέσει η ιδέα, μοιραστείτε την με φίλους!

ευκολη χριστουγεννιατικη χειροτεχνια χιονανθρωποι
Εύκολη χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία χιονάνθρωποι
Please follow and like us:

Comment