Εύκολη κατασκευή DIY χριστουγεννιάτικων στολιδιών για το δέντρο από αφρώδη φύλλα με γκλίτερ και φωτογραφίες

Συνεχίζουμε ακούραστοι με περισσότερες χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες! Μία από τις αγαπημένες μου δραστηριότητες κάθε Χριστούγεννα είναι να φτιάχνουμε όλοι μαζί χειροποίητα στολίδια για το δέντρο μας. Έχουμε κάνει στολίδια από φλούδες πορτοκαλιού και στολίδια από λευκό σπιτικό πηλό και φέτος είπα να δοκιμάσουμε κάτι πιο προσωποιημένο. Έτσι, φτιάξαμε στολίδια με φωτογραφίες! Έπρεπε να είναι κάτι εύκολο όμως, γιατί ήθελα να κάνουμε πολλά για να τα δώσουμε και για δωράκια. Έψαξα λοιπόν λι΄γο και βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα: μικρά στολιδάκια – κορνιζούλες, φτιαγμένες από αφρώδη φύλλα γκλιτεράτα!

Glitter αφρού φωτογραφία διακοσμητικά υλικά

Μερικά από τα πράγματα που θα χρειαστείτε

Υλικά

  • Glitter αφρώδη φύλλα – ή είναι αφρώδης glitter φύλλα; Τέλος πάντων, επέλεξα λευκά φύλλα, αλλά μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε χρώμα νομίζετε ότι θα ταιριάζει με το δέντρο σας! Νομίζω ότι το ασημένιο, το χρυσό, το κόκκινο ή το πράσινο χρώμα θα ήταν επίσης πολύ όμορφες επιλογές.
  • Το πλαισίο – οδηγό σας (μπορείτε να βρείτε πολλά πλαίσια στο διαδίκτυο και να επιλέξετε ακριβώς όποιο σας αρέσει περισσότερο. Μπορεί να έχει σχήμα κλασσικού στολιδιού μπάλας, ορθογώνιο, οβάλ, αστέρι, καρδά ή ένα σχήμα κορνίζας, όπως αυτό που χρησιμοποίησα εγώ – μπορείτε να το βρείτε εδώ – είναι όλες πολύ όμορφες ιδέες). Μπορείτε να κάνετε ακόμα και ένα δικό σας, ή να χρησιμοποιήσετε για έμπνευση και οδηγού κάποιο αγαπημένο κουπ πατ σας.
  • Χαρτόνι
  • Κόλλα σιλικόνης
  • Κορδέλα
  • Ψαλίδι, κοπίδι χειροτεχνίας, μολύβι και χάρακα
  • Αγαπημένες φωτογραφίες, τυπωμένες σε διαστάσεις ανάλογες του πλαισίου που θα χρησιμοποιήσετε (οι δικές μας τυπώθηκαν σε μέγεθος 6×4 cm (ύψος x πλάτος))

Οδηγίες κατασκευής

Για να κάνετε αυτά τα εύκολα λαμπερά στολίδια με αγαπημένες φωτογραφίες, πρώτα ετοιμάστε τον οδηγό – πρότυπο του πλαισίου σας στον υπολογιστή σας, ώστε να έχει το μέγεθος που θέλετε και ταιριάζει στο δέντρο και τις φωτογραφίες σας. Εγώ έφτιαξα το δικό μου ώστε να είναι κατάλληλο για τις φωτογραφίες μου που τις τύπωσα σε μέγεθος περίπου 6x4cm. Στη συνέχεια, εκτυπώστε το πρότυπό σας σε χαρτόνι. Μπορείτε να εκτυπώσετε δύο πρότυπα – ένα για το πλαίσιό σας και το άλλο για να μείνει ως έχει.

Glitter αφρού φωτογραφία διακοσμήσεις πρότυπο

Προετοιμάστε το πλαίσιό σας απλώς με το να το σχεδιάσετε ή να το εκτυπώσετε επάνω σε χαρτόνι και κόβοντάς του κατάλληλα

Τώρα ήρθε η ώρα για το αφρώδες υλικό (μου αρέσει πολύ αυτό το υλικό τελικά!).

Glitter αφρού στολίδια

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε φύλλα με glitter, αλλά εγώ επέλεξα τα φύλλα αφρού με γκλιτερ τα οποία έχουν γκλίτερ μόνο από την μία πλευρά τους.

Χρησιμοποιώντας το πλαίσιο – οδηγό, μολύβι, ψαλίδι, και χάρακα, ετοιμάζουμε δύο κομμάτια για κάθε στολίδι μας: ένα πλαίσιο – κορνίζα και μία πίσω πλευρά – βάση. Για να κοπεί το εσωτερικό κομμάτι, χρησιμοποίησα το μαχαίρι και χάραξα πρώτα ένα “x”, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσω το ψαλίδι μετά.

Glitter αφρού φωτογραφία στολίδια DIY

Για να κάνετε ευκολότερη την κοπή του εσωτερικού κομματιού, χαράξτε πρώτα ένα “x” στο κέντρο

ακτινοβολήστε πλαίσιο διακοσμήσεων φωτογραφιών αφρούΓια κάθε στολίδι, θα χρειαστείτε δύο κομμάτια: ένα πλαίσιο και μία βάση από αφρώδες υλικό

Χρησιμοποιώντας το πιστόλι σιλικόνης, κολλάμε ένα κομάτι κορδέλας στο πάνω μέρος του κομματιού μας που θα αποτελέσει το πίσω μέρος του στολιδιού μας (τη βάση) στην πλευρά που δεν έχει γκλίτερ.

Στη συνέχεια, κολλάμε τη φωτογραφία μας πάνω στο ίδιο κομμάτι βάσης, και πάλι στην πλευρά χωρίς γκλίτερ. Τέλος, βάζουμε λίγη κόλλα σιλικόνης στο πλαίσιό μας, και πάλι από την πλευρά που δεν έχει γκλίτερ και το κολλάμε επάνω στο πρώτο μας κομμάτι, αυτό με την φωτογραφία, για να δημιουργήσουμε ένα είδος κορνίζας. Προσέχουμε να κολλήσουμε μη γκλίτερ πλευρά με μη γκλίτερ πλευρά, ώστε στο τέλος η κορνιζούλα μας μπροστά και πίσω να έχει το λαμπερό τελείωμα.

ο αφρός καυτής κόλλας ακτινοβολεί διακοσμήσειςΤελευταίο βήμα: κολλάμε το πλαίσιο επάνω στην βάση με την φωτογραφία

Αφήνουμε να στεγνώσει η κόλλα και κόβουμε τυχόν ατέλειες ή άκρες που εξέχουν και έτοιμο το υπέροχο αναμνηστικό χριστουγεννιάτικο στολίδι σας! Είναι έτοιμο να διακοσμήσει το δέντρο σας και να φέρει χαρά σε αγαπημένους σας ανθρώπους.

Εμένα μου άρεσε πολύ έτσι όπως βγήκαν και όπως ταίριαξαν στο δέντρο μας! Τα παιδιά τα χάρηκαν και αυτά, ειδικά μιας και αυτά επέλεξαν τις φωτογραφίες που θα γίνονταν στολίδια και που θα τα δίναμε σαν δωράκια σε παπούδες και γιαγιάδες.

Μπορείτε να επιλέξετε ασπρόμαυρες ή έγχρωμες φωτογραφίες, το αποτέλεσμα είναι εξίσου όμορφο! Αν θέλετε, μπορείτε και να διακοσμήσετε το πλαίσιό σας με διάφορα διακοσμητικά, αν και εμένα μου αρέσουν έτσι λιτά όπως είναι.

Glitter αφρού στολίδια χριστουγεννιάτικο δέντροΤα παιδιά μου, στολίδια στο δέντρο μας!

Φτιάξτε μπόλικα και χαρίστε τα σε ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν! Θα είναι ένα υπέροχο ενθύμιο για πολλά πολλά χρόνια!!!

Please follow and like us:

Comment