Επιτραπέζιο παιχνίδι: Fury of Dracula (4th Edition)  

Επιτραπέζιο παιχνίδι: Fury of Dracula (4th Edition)

Εντάξει, ετοιμαστείτε να διαβάσετε για ένα από τα πιο αγαπημένα μου παιχνίδια! Είναι στα μάτια μου απλά φανταστικό!

Πρόκειται για ένα παιχνίδι όπου ένας παίχτης παίζει τον χαρακτήρα του Δράκουλα και οι υπόλοιποι αναλαμβάνουν από έναν χαρακτήρα της ομάδας κυνηγών του. Αν υπάρχουν μόνο δύο παίκτες, τότε ένας αναλαμβάνει να παίξει με όλους τους κυνηγούς. Σκοπός του παιχνιδιού ανάλογα με το ποιον παίζετε είναι: για τον Δράκουλα να καταφέρει να μείνει κρυμμένος για να καταστρώνει ανενόχλητος τα σατανικά του σχέδια και τελικά να αποκτήσει τον έλεγχο και την φήμη ώστε να εξουσιάσει όλη την Ευρώπη σε ένα καθεστώς τρόμου. Για την ομάδα των κυνηγών στόχος είναι ακριβώς το αντίθετο, να εντοπίσουν και στριμώξουν δηλαδή εγκαίρως τον Κόμη Δράκουλα και να τον εξοντώσουν πάση θυσία.

Το κυνήγι διεξάγεται σε όλη την Ευρώπη και το ταμπλό του παιχνιδιού (board) είναι εξαιρετικό… τόσο καλό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σαν πίνακας σε τοίχο, όσον αφορά εμένα! Επίσης οι φιγούρες της τελευταίας έκδοσης (4ης) του παιχνιδιού είναι φανταστικές και εξαιρετικά βαμμένες. Προσοχή μόνο, εάν την αγοράσετε την έκδοση αυτή, κάντε αμέσως αίτημα στην εταιρία να σας στείλει τις διορθωμένες κάρτες του παιχνιδιού, καθώς και την διόρθωση μίας κάρτας κυνηγού, γιατί υπάρχουν μικρά σφάλματα. Η εταιρία στην δική μας περίπτωση τα έστειλε σχετικά πολύ γρήγορα (μέσα σε 2-3 βδομάδες) και όλα είναι άψογα τώρα πια.

Το επιτραπέζιο αυτό είναι κατηγορίας deduction, δηλαδή παραπλάνησης και μπλόφας, καθώς ο παίχτης που παίζει τον Δράκουλα πρέπει να προσέχει ώστε να μην προδίδει, είτε με λόγια είτε με τις εκφράσεις του, τη θέση στην οποία βρίσκεται ή απ’ όπου πέρασε. Ωστόσο και η συνεννόηση μεταξύ των κυνηγών δεν είναι χωρίς δυσκολίες, καθώς τα σχέδιά τους και τις σκέψεις τους θα πρέπει να τα συζητάνε ανοιχτά, εκτός και αν βρίσκονται στην ίδια πόλη του παιχνιδιού.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού στην αρχή πιθανόν να μοιάζει αργή, αλλά όσο περισσότερες κινήσεις γίνουν, κάποια στιγμή οι κυνηγοί θα βρουν τα ίχνη του Δράκουλα και σιγά – σιγά θα τον στριμώχνουν. Όμως ο Δράκουλας έχει πολλούς άσσους στο μανίκι του. Και όταν λέμε άσσους, εννοούμε φυσικά και βαμπίρ!

Στο παιχνίδι αυτό μπορούν να γίνουν επικές μάχες και η νίκη να έρθει την τελευταία στιγμή πριν την επικράτηση του άλλου. Είναι άκρως ατμοσφαιρικό (βοηθήστε και εσείς φτιάχνοντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο χώρο που θα παίξετε!) και έχει κανόνες μέτριας δυσκολίας. Με λίγο διάβασμα και λίγα βίντεο στο youtube, πιστεύω ότι δεν θα αντιμετωπίσετε μεγάλα προβλήματα.

Επιτραπέζιο παιχνίδι: Fury of Dracula (4th Edition). Ο Δράκουλας στριμώχτηκε και οι κυνηγοί είναι έτοιμοι να τον εξολοθρεύσουν!

Εμείς το παίζουμε δύο άτομα (ο ένας τον Δράκουλα, ο άλλος την ομάδα κυνηγών), αλλά λένε πως με τρία ή τέσσερα άτομα γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό. Και λογικό μου ακούγεται, γιατί όταν είναι πολλοί οι κυνηγοί/παίχτες, θα πρέπει να γίνεται ανοιχτή συνεννόηση μεταξύ των κυνηγών, ενώ όταν τους παίζει όλους ένας παίχτης, τα σχέδιά του μένουν κρυφά!

Δοκιμάστε το και πείτε μας πως σας φάνηκε!

Comment

%d bloggers like this: