Επιτραπέζιο παιχνίδι για εισαγωγή στα πιο ψαγμένα: Απαγορευμένη Νήσος (Forbidden Island)

Εάν ψάχνετε ένα παιχνίδι για να μπείτε στο χόμπι ή για να μυήσετε κάποιον άλλον σε αυτό, πιστεύω πως το επιτραπέζιο παιχνίδι: Απαγορευμένη Νήσος (Forbidden Island), είναι το ιδανικό. Είναι οικονομικό, εύκολο, με λίγα αλλά πολύ όμορφα components, εξελίσσεται γρήγορα και έχει λίγους σχετικά κανόνες. Κάποια επιπλέον πλεονεκτήματά του είναι ότι στήνεται πολύ γρήγορα και ότι υπάρχει και ελληνική έκδοση. Δεν έχει και πολύ κείμενο βέβαια, αλλά το ότι είναι στα ελληνικά το κάνει ίσως πιο ελκυστικό σε κάποιους και σίγουρα σε παιδιά. Ακόμη, είναι ιδανικό για να το παίρνει κανείς μαζί του σε ταξίδια ή εκδρομές, καθώς το παιχνίδι έρχεται σε μεταλλικό κουτί μικρού μεγέθους.

Το παιχνίδι είναι καθαρά συνεργατικό, δηλαδή όσοι παίζουν πρέπει να συνεργαστούν ώστε να νικήσει όλη η ομάδα. Μπορεί να παιχτεί και από έναν και μόνο παίκτη και έτσι είναι ότι πρέπει για να περάσει κανείς και μόνος του ευχάριστα και διασκεδαστικά χωρίς να απαιτείται μεγάλη προετοιμασία.

Το θέμα του είναι περιπετειώδες και αφορά στην εξής ιστορία: είστε μία ομάδα εξερευνητών που αποτελείται από διάφορες ειδικότητες (πιλότος, επιστήμονας, δύτης κ.α., καθένας με τα δικά του δυνατά σημεία) και έχετε σταλεί στο απαγορευμένο αυτό νησί για να συλλέξετε τέσσερα πολύτιμα αντικείμενα και να φύγετε με αυτά εγκαίρως. Και γράφω εγκαίρως, γιατί κομμάτι – κομμάτι το νησί βυθίζεται και χάνεται και εσείς κινδυνεύετε να μην μπορέσετε να διαφύγετε. Έστω και ένας από την ομάδα σας να χαθεί, χάνετε το παιχνίδι. Έχει διάφορα επίπεδα δυσκολίας, κάτι που κάνει το παιχνίδι αυτό να αποτελεί πρόκληση ακόμη και όταν το μάθεις καλά! Επίσης, με την σταδιακή βύθιση το παιχνίδι προσφέρει μια αυξανόμενη ένταση και αγωνία, γεγονός που το κάνει πολύ διασκεδαστικό! Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλές ιδέες για διαφορετικά στησίματα του παιχνιδιού, που το κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον ή και δύσκολο.

Τα components της Απαγορευμένης Νήσου

Με το ωραίο αυτό θέμα, τα όμορφα ζωγραφισμένα κομμάτια (tiles) και την αγωνία που προσφέρει είναι ιδανικό για κάθε οικογένεια με λίγο μεγαλύτερα παιδάκια, ενώ αυξάνοντας τον βαθμό δυσκολίας του, γίνεται κατάλληλο ακόμα και για τον πιο εξελιγμένο παίκτη!

Είναι ένα παιχνίδι για ηλικίες +10 και για 1 έως 4 άτομα.

Από την ίδια εταιρία κυκλοφορούν ακόμη δύο παιχνίδια με την ίδια φιλοσοφία, τα οποία θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να παίξω, αλλά ακόμη δεν τα έχω αποκτήσει. Υπάρχουν στα αγγλικά και ονομάζονται Forbidden Desert και Forbidden Sky!

Comment

%d bloggers like this: